fbpx

Artikel

bisnes online

19 Idea Bisnes Online Tanpa Modal Besar Yang Anda Boleh Mula Hari Ini

Semakin hari, semakin ramai orang mula menceburi bisnes online. Ini terutamanya golongan muda dan suri rumah. Peningkatan trend ini mungkin disebabkan oleh mudahnya menjalankan perniagaan tanpa perlu kedai fizikal, produk yang ada permintaan dan boleh dijalankan menerusi media sosial. Lebih menarik, berniaga online hari ini juga tidak memerlukan modal yang besar untuk bermula. Menarik, kan? …

19 Idea Bisnes Online Tanpa Modal Besar Yang Anda Boleh Mula Hari Ini Read More »

Perbezaan Coklat Couverture dan Coklat Compound

Assalamualaikum Selamat berpuasa semua. Hari ni nak cerita pasal coklat. Sape penggemar coklat kat sini? Angkat ibu jari kanan. Emm jangan korang terliur udah la ye..Batal puasa nanti.Hehe. Ekceli dalam hati ni dah lama terniat nak belajar buat coklat. Sebab coklat adalah makanan feveret saya sejak belajar berjalan lagi. Kalau kita pandai buat coklat sendiri, …

Perbezaan Coklat Couverture dan Coklat Compound Read More »

Makanan Kebanggaan Rakyat Malaysia

Malaysia sememangnya terkenal di seluruh dunia dengan kepelbagaian budaya berbilang etnik yang dapat dilihat melalui komunikasi harian, dan sebagai sebuah syurga makanan yang mempunyai ratusan jenis makanan yang merangsang deria bau dan rasa. Makanan ini yang dahulunya hanya dinikmati oleh kaum-kaum tertentu di Malaysia kini menjadi sesuatu yang dibanggakan oleh rakyat Malaysia. Nasi Lemak Nasi …

Makanan Kebanggaan Rakyat Malaysia Read More »

Makanan Sunnah

Pendahuluan Makanan dan minuman memainkan peranan yang sangat penting untuk kesihatan manusia. Seperti mana definisi Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), kesihatan adalah kesejahteraan jasmani, rohani dan sosioekonomi. Kebanyakan manusia mendapat penyakit disebabkan oleh corak / pola pemakanan yang salah dan kurang pengetahuan mengenai pemakanan sihat. Nabi Muhammad SAW adalah manusia teladan yang membawa integriti Islam dengan …

Makanan Sunnah Read More »

Ada apa-apa persoalan yang tim Che Milan boleh jelaskan? Terus Whatsapp saja.
WeCreativez WhatsApp Support
Sales
Che Milan
Available
Scroll to Top